Termiske sikter

General Starlight logo

General Starlight Company er et kanadisk selskap med over 20 års erfaring med mørkeutstyr. De selger hovedsaklig til forsvar og politi, men nå er deres termiske sikter også tilgjengelige for privatkunder i Norge. Fordelen med en kanadisk leverandør er at siktene er fritt tilgjengelige og ikke underlagt eksportbegrensninger slik som sikter fra USA. Man får også rask billedfrekvens på 30-50Hz og ikke den til tider irriterende langsomme 9Hz vanlig på amerikansk teknologi.  Hjertet i siktene er en kamerakjerne fra engelske Thermoteknix, som henter sensorene fra franske ULIS. ULIS er Europas ledende produsent av termiske sensorer og verdens andre største produsent etter FLIR. Thermoteknix er ekspert på to ting; kjerner som drar lite strøm og lydløs lukker. En termisk sensor må rekaliberers med jevne mellomrom siden varme kan bygge seg opp på ulike deler av sensoren og forstyrre billekvaliteten. Vanligvis gjøres dette, non uniforfmity correction, NUC, med en mekanisk lukker. Dette skaper støy og Thermoteknix har løst dette med en patentert, lydløs softwarekalibrering. Dette gjøres automatisk og du som bruker merker bare at bildet hele tiden er klart og tydelig.

Driftstiden er i ypperste klasse; 7-8 timer med enkelt utbyttbare AA-batterier. Siktene kommer med to batterikassetter slik at det er gjort på et blunk å bytte batterier. Siktene er klare til bruk med en gang du trykker på av/på-knappen. Det er altå ingen irriterende ventetid før man kan bruke siktet. Siktene har retikler som kan slås av og på, og med 16 stykker å velge mellom, dekker man alle behov.

Siktene kommer med enten standard og høyoppløst sensor, og med objektiver til bruk for alle avstander fra helt nærme til langhold.

Mot et tillegg i prisen kan siktene fås med stadiametrisk avstandsmåler. Dette er et snedig prinsipp basert på at objekter har kjent bredde eller høyde. Se video her.
Vi gir 7 års garanti på siktene slik at du kan være helt trygg på at du gjør et godt kjøp.